Dinner
Det här behöver du till 4- 5 personer :
1 kilo med potatis (mjölig ) & palsternacka – hälften / hälften 2 dl uppvärmd grädde / mjölk
2 msk smör 1 tsk salt
4-5 kycklingfiler smör salt och peppar
Rödvinssky :
Smör 2 scharlottenlökar 1 dl vatten 3 dl rödvin 4 msk koncentrerad kycklingfond 1 /2 tsk timjan 1 msk tomatpure salt o vitpeppar ev . majzena
Serveras med kokt sparris och lite hackad salladslök
Gör så här :
Skala palsternacka och potatis, koka upp i lättsaltat vatten. Under tiden steker du kycklingen, i mycket smör- salta och peppra. När potatisen är mjuk häller du ut vattnet, salta och mosa potatisen med elvisp och vänd ner den uppvärmda grädden i potatisen och rör om tills du fått en fin pure.
Skyn:
Smält 2msk smör i en kastrull och bryn löken glansig, men inte brun. Häll i vin , vatten , fond, tomatpure, timjan och salt och peppar. låt sjuda / koka till vätskan har reducerats till hälften. Sila såsen så att den blir slät. ( Red ev av såsen med lite maizena om ni önskar en tjockare sås. Låt sjuda upp- sedan är den klar att serveras. )
När kycklingen är genomstekt så är det klart att läggas upp på tallriken. Hoppas det smakar!