Gullans kaka
God morgon!
Frukosten är nere i magen och jag är redo för en ny dag, lill-Lördag dessutom ;)
Dagen till ära har jag ett besök till tandis att vänta. Ska laga två tänder.
Blä, vilken trist utgift! När jag ändå skriver om hål i tänder kan jag passa på att
tipsa dig om ett nytt långpannerecept.
Ett perfekt fika att ta med till hockeyfikaförsäljningen eller till kalas.
Receptet kommer från Matplatsen.
Gullans kaka!
Smeten: 2 st ägg 3 dl strösocker 150 gram smör , smält 1,5 dl mjölk 4 dl vetemjöl 4 msk kakao 1 msk vaniljsocker 1 msk bakpulver
Glasyren: 200 gram smör, smält 5 dl florsocker 4msk grädde 3 tsk vaniljsocker
Dekorera: 70 gram blockchoklad
Smält smör. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, siktad kako, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt i äggvispet. Blanda i smör och mjölk. Grädda i bakplåtsklädd långpanna ca. 30x40cm i 225 grader i ca. 12-15 minuter. Pröva med sticka om den är klar. Grädda inte för länge. Låt kakan kallna helt.
Glasyren: Smält smöret och blanda i resten. Rör om tills det blandat sej till en slät smet. Bred över den varma glasyren på den kalla kakan. Låt stelna helt.
Dekorera: Smält chokladen. Ringla sedan över glasyren. Låt stelna och skär sedan i rutor.
Mmmm!!
Åååh ser god ut. Är de den de bjuds på föräldrautbildningen månntro? ;)