Våran Midsommar

God kväll :)
 

Melissa sussar, Cristofer är på träning och jag sitter och snorar.
Passar på att lägga upp några bilder och recept från helgen.
 
Kastar in ett gäng med bilder från våran midsommar :)
Som vanligt firade vi in Midsommarafton i våran stuga.
Vädret var på vår sida och det blev en trevlig kväll med mycket gott i form av
grillat, midosmmarbuffe och goda kvällssnittar. Hela helgen bjöd på många skratt
men också en hel del mygbett. Det är dock mindre kul!
Fisketurer och fyrhjulskörning blev det också för dom som ville.
En toppen helg med andra ord!
 
 
Grabbarna gör en fin midsommarstång.
 
 
Kransen är på :)
 
 
Vi hade knytis till Midsommarlunchen..
 
 
De större barnen fick ett eget bord :)
 
 
Keps-gänget
 
 
Jag och min älskade Cristofer
 
 
Söta Jonna fick aldrig nog av Vattenmelonen :)
 
 
Så sköna!
 
 
Melissa träffa en kompis. Det skiljer bara två veckor mellan dom här gullpluttarna :)
 
 
Syskonen :)
 
 
Kolla in den här sötskorven :)
 
 
På kvällskvisten gjorde vi upp eld och grillade korv och smakade av de nyfångade Aborrarna.
 
 
Melissa sov verkligen genom hela hennes första Midsommarafton.
Sov, vakna,åt & somnade om :) Nästa sommar blir det andra bullar mest troligt.
Då lär mamma och pappa ha fullt upp med att ha koll på lillan ;)
 
 
 
Till midsommar buffèn bjöd jag på ett säkert kort, Rökt Laxpaj!
Om du inte testat receptet förut måste du göra det. Super gott :)
 
100 gram margarin
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl västerbottensost
2-3 msk vatten
 
Tryck ut pajdegen i rundform med löstagbar kant. Nagga och sedan in i ugnen på 200 grader 
i 20 minuter. Låt kallna!
 
Medans pajen kallnar gör du fyllningen :
 
2 st små burkar creme fraiche
1 st finhackad rödlök
200 gram rökt lax, finhackad
Dill, Salt & Peppar efter smak
1 burk stenbitsrom
 
Rör om och smaka av. Fyll sedan den avsvalnade pajen med fyllningen.
Dekorera med rökt lax occh färsk dill!
Serveras kylskåpskall :) 
 
 
Jag hade också med mig en annan paj. Men den gick i söthetens tecken :)
Cream cheese strawberry pie.

Enkel och goood!
 

Botten
3 dl digestivekex, smulade 
120 g smör, smält 
drygt 1 dl pekannötter, rostade och hackade 
drygt 0.5 dl farinsocker 
 
Sätt ugnen på 200 grader.

 Blanda kexsmulor, smält smör, pekannötter och socker.

Tumma ut i en ugnsfast springform och grädda i 12 minuter. Ta ut den ur ugnen och låt botten svalna.

Fyllning
450 g philadelphiaost 
2.5 dl florsocker 
drygt 0.5 dl crème fraiche 
1 tsk vaniljsocker 
Blanda ihop allt väl.
 

Blanda philadelphiaost och florsocker tills det är krämigt och fluffigt.

 Tillsätt sedan creme fraichen och vaniljsockert och blanda ordentligt.

Låt fyllningen stå i kylskåpet tills pajbotten är sval.

Häll fyllningen över botten!

Garnering
Halvera cirka 5 dl jordgubbar och pudra med florsocker.
Avsluta med att dekorera med Citronmeliss.
 
 

Nu ska jag lägga ifrån mig Tobleronen och säga god natt till dig.
Sov gott :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efterrätt, Mat recept, Matpaj/Soppa, Min vardag, Plock mat | |
Upp