Rabarberkräm

 
Hejsan ☺️
 

Är du du en rabarber älskare?
Jag tycker det är jätte gott och kan äta mängder under sommaren.
Jag varierar ofta mellan att göra Rabarbersaft, Rabarberpaj och Rabarberkräm. 
Det sist nämnda gjorde jag för någon dag sedan.
Kall kräm med en skvätt vispgrädde eller mjölk en solig dag. Det är sommar de.
 
 
 
 
Recept på Rabarberkrämen kommer här :
 
4 portioner.
  • 6 dl vatten 
  • 1 1/2 dl socker 
  • 1/2 tsk stött kardemumma 
  • 600 g tunt skivad rabarber 
  • 2 msk potatismjöl 
  •  
  • Koka upp vatten, socker och kardemumma i en kastrull. Tillsätt rabarber. Låt koka ca 15 minuter, tills rabarbern är lagom mjuk.
  • Red av krämen med potatismjöl utrört i lite kallt vatten och koka ytterligare 1–2 minuter. Strö socker på krämen.
  • Servera rabarberkrämen med mjölk eller grädde.
 
 
Bär / Frukt, frukost | |
#1 - - Louise:

Mums, jag älskar rabarber!! :)

Upp