Inför juletider

 
 
Pepparkakscheescake med lingon och karamelliserad mjölk
 
Vill du ha ett tips inför kommande adventsfikastunder?
Denna Pepparkaks Cheescake kan du förbereda i förväg, tom dagar innan själva bjudningen. 
Ta fram den bara 15-20 min före servering och njut!
 
 
 

200 g pepparkakor

50 g smör

.

Mixa ihop pepparkakor till smulor. Smält smöret och blanda med pepparkakssmulet. Täck en form på 24 cm med bakpapper. Tryck ut massan i formen och ställ i frysen. Gör under tiden glassmeten.

3 äggulor

1 dl socker

1 tsk vaniljpulver

200 g Philadephia ost

2,5 dl grädde

3 äggvitor

.

Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum i en skål. Vispa upp grädden i en ny skål. Vispa ner philadelphia ost i äggulevispet. Rör även ner grädden och vänd till sist ner äggvitan.

1 burk karamelliserad mjölk

.

Tag ut formen ur frysen och bred på en burk kola i ett jämnt lager. Häll på glassmeten. Täck formen med folie och ställ i frys minst 8 h, gärna över natten. Dekorera gärna med lingon!

Har tyvärr ingen bild då den är uppskuren.

Men det blir en fint kolatäcke över pepparkaksbotten som sen bryter av mot Philadelfiaostglassen och Lingonen.

 

Bak recept, Efterrätt, Min vardag | |
#1 - - AnnaPanna:

Den var såå god!!!

Upp