Oreocheescake

Kalastime!
Ja igår då var det kalas här på Dalis. Födelsebarnet väcktes som vanligt med den klassiska frukostbrickan och paket. 
Sen trillade det in några gäster eftersom.
Jag hade bakat på tok för mycket. Kakor och bullar går ju att frysa in igen, men dom två tårtorna fick vi pytsa ut.
Cristofers och mitt jobb fick sig varsitt tårtfat .

Brukar du se Baka med Manuela?
Det går på 8an kl 19:30 Mån-Tors.
Jag älskar det programmet! 
Testade iaf att baka en av hennes cheesecake, Oreocheescake.
En maffig cheesecake med underbar brownie botten.

Här kommer hennes recept.

( jag använde inte all fyllning då min springform var något mindre. Jag valde att inte heller använda chokladganachen  utan sparade den till våran Banan & Kolatårta istället. Browniebotten är så kladdig och chokladig så jag personligen tyckte att det räckte. Vi dekorerade med krossade Oreokex.)

Oreocheesecake

 

Brownie

250g   Mörk choklad (70%)

120g   Smör

4 st      Ägg

3 ½ dl             Strösocker

1 dl     Vetemjöl

½ dl    Kakao

½ tsk Salt

100g   Hackad mörk choklad

 

Fyllning

4 st      Gelatinblad

1 msk  Vatten

650g   Creme cheese

1 ½ dl Strösocker

2 tsk    Vaniljpasta (eller 4 tsk vaniljsocker)

5 dl     Vispgrädde

200g   Oreokakor, hackade

 

Chokladganache

200g   Mörk choklad

75g     Smör

2 ½ dl Vispgrädde

2 ½ msk         Honung

 

Sätt ugnen på 180°C.

Förbered en rund bakform med bakplåtspapper, ca 26 – 28 cm.

Smält chokladen och smöret över ett vattenbad.

Ha äggen och sockret i en vispkittel och vispa dem lätt samman förhand. Häll den smälta chokladblandningen ner i äggblandningen, och rör dem in försiktigt. 

Sikta ner mjöl, kakao och salt och vänd in dem i smeten. Vänd ner den hackade chokladen.

Häll smeten i din bakform och baka av i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt kakan svalna av helt.

 

Fyllningen:

Lägg gelatinet i kallt vatten i minst 10 minuter.

Ha en matsked kokande vatten. Krama ur gelatinet och smält det i vattnet.

Vispa samman mjukost, socker och vaniljpasta i ca 5 minuter tills att det blir jämn och luftigt blandning. Tillsätt grädden och vispa vidare tills att blandningen har tjocknat och fått mer volym. Häll sedan ner gelatinet, lite åt gången.

Häll sist ner de krossade oreo-kakorna och vänd runt dem tills det är väl blandat. 

Häll smeten över brownien, jämna till den så att toppen blir rak och förvara sedan kakan i kylen i minst 5 timmar, helst över natten.

Chokladganache:

Koka upp grädde och honung. Häll blandningen över chokladen och smöret och rör ihop till en jämn och slät ganache. Låt stå och svalna.

Vispa sedan upp ganachen så att den får lite mer volym och spritsa sedan en krans runt kakan.

 


 
Oreocheescake 

 
 
Banan&Kolatårta med Choklad ganache 

 
Alex & Noah ❤️.



Familjeliv, Min vardag, Tårtor | |
#1 - - Felicia:

gott!

Upp