Du goda tårta..

Hej kära du :)
 
I maj månad firade vi Melissas "extra morfar", Alex som fyllde år.
Jag har lovat dig receptet på tårtan men bara glömt bort det hela tiden.
Nu ska du få det. Om jag kommer ihåg det vill säga ;)
 
Alex-tårtan blev inte alls för söt utan bara fräsch och syrlig som jag ville.
 
 
Alex-tårta
 

DAG1 - Tårtbotten
3 st ägg 
2.5
 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker 

50
 g smör 
1
 dl mjölk 
3.5
 dl vetemjöl 
2
 tsk bakpulver 
1 dutt
 salt
Smör och ströbröd att smörja in formen med.

Sätt ugnen på 175 grader. 
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det sen med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Fyll en smord och bröad bakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 25 minuter.
Låt kakan svalna och dela den i 2 skivor.

 
Lager 1- pollyfluff
200 g polly
3 dl grädde

Dela godisarna på mitten. Lägg i pollyn och grädden i en kastrull och låt godiset smälta långsamt på svag värme. Får inte koka. Rör om hela tiden. 

När godiset löst sig, låt smeten svalna. Ställ i kylskåp 5-6 timmar.
Vispa sedan fluffigt. Om man vispar innan det riktigt hunnit svalna så finns det risk att det skär sig.
 
Lager 2- Hallongrädde
2.dl vispgrädde
ca 125 g hallon
100g Philadelfiaost
 
Vispa grädden fluffig. Mixa i hallonen och osten tills du fått en slät och fin fyllning. 
Spara en del av fyllning 2 till garnering.
 
Fyll tårtan med båda fyllningarna och plasta in i folie över natten!
 

Dag 2
Fyllning 2
2 pkt chokladfingrar
 
Ta av folien och dekorera med chokladfingrar runt hela tårtan.
Spritsa sedan tårtan med resterande Hallongrädde!
 
Volia! Redo att ätas och bli uppskattad :)
 
 
 
 
 
 
 
Bak recept, Mjuka kakor/ Pajer | |
Upp