Glassmaräng bakelser

Godmorgon!
 
Hoppas allt är bra med dig. 
Med mig är det bara bra. Idag är det den 26 Oktober så de innebär att min morfar fyller 70 år!
Hipp hipp hurra hurra till han!! Ikväll ska vi uppvakta lilla gubben.
 
När jag fyllde år bjöd jag på Glassmarängbakelser och det var många som önskade receptet så nu tänkte jag dela med mig av det. Bara typ 7 veckor senare! Hehe.. Nåja, bättre det än aldrig.
 
Den här efterrätten är såååå god!!!
Älskar att man kan förbereda den i förväg och bara ta fram när de är dags för efterrätt.
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer det.
 
 10 stycken 
  • 
Maräng:

  • 3 äggvitor

  • 1 dl strösocker

  • 2 msk kakao

  • 2 dl strösocker
  • 
Glass:

  • 3 äggulor

  • 2 msk strösocker

  • 2 dl vispgrädde

  • 2 msk vaniljsocker
  • 
Garnering:

  • vispgrädde
  • 
färska bär
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor och 1 dl av sockret hårt till ett fast skum.

  2. Sikta ner kakao i resten (2 dl) av sockret och rör ner det i äggvispet.

  3. Klicka eller spritsa ner smeten i stora amerikanska (10 centimeter i diameter) muffinsformar.

  4. Sätt in på andra falsen i ugnen. Grädda i 30 minuter.
  5. 
Ta ut ur ugnen, låt formarna svalna.

  6. Gör glassen: Vispa äggulorna med sockret. Vispa grädden, smaksätt med vaniljsockret och blanda sedan ner äggulorna i grädden. Tryck hål i mitten på de avsvalnade marängerna.

  7. Klicka ner glassen i formarna. Skaka till formen så att fyllningen fördelar sig bättre.

  8. Ställ in formarna i frysen.

  9. Ta ut formarna ur frysen 5 minuter innan servering. Garnera med vispad grädde och valfria bär.
 
 
Idag är vi lediga så jag och barnen tänkte passa på at fara upp på församlingsgården och tillbringa någon timma där. Mysigt!
 
Önskar dig en bra dag ❤️
 
Kram!
Bak recept, Kalas!, Min vardag | | 2 kommentarer |
Upp