Kladdkaka med karamelliserad mjölk
Hejsan!
Hoppas att allt är bra med dig :)
Lill-Lördag idag. Det firade jag och Emma med att äta gårdens kladdkaka över en kaffekopp och en skopa glass!
Denna kladdkaka är bara föööör god!
Igår när jag och Melissa kom hem från Vuxen-barn kastade jag ihop en kladdkaka från ett recept som jag spanat in sedan ett tag tillbaka. Vi skulle få främmande efter middagen så då passade jag på att testa denna.
Kladdkaka med Karamelliserad mjölk & krisptopping
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 /2 burk med karamelliserad mjölk
Topping : Rice crispies + 150gram valfri choklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält nu smöret .
Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret. Det ska EJ vispas! Bara röras ihop. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka sedan ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-35 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Smält chokladen över vattenbad ( eller i micron) och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den crispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ i kylskåp fram tills servering. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Vi åt Kladdkakan efter 1 Tim i kylskåp igår och då var den kladdig!
För kladdig nästan..
Men efter ca 3 timmar kollade jag och då var den super! Den höll ihop med var ändå rinnig i mitten.
Och efter ett dygn ( idag) så hade kladdkaka blivit kompakt, men fortfarande krämig i mitten.
Servera efter önskad konsistens.

Kolakrämen är utklickad över halva kladdkakssmeten

In i ugnen med dig!

Efter 32 min i ugnen tog jag ut min kladdkaka.

Redo att smakas av! Vi serverade vaniljglass till.
Jag behöver nog inte säga vad jag tyckte om den.
Det räcker med att se denna bild!
Mmmm mums! <3