Nutellabiskvier med marabou

God kväll ☺️
Postade en bild på Instagram tidigare idag. En bild på helgens verk. Nutellabiskvier med maraboubitar.
Jag har knåpat ihop fyllningen själv och blev super nöjd. Faktiskt den godaste chokladfyllningen som jag har gjort när det kommer till just biskvier. Det blev en intensiv och tydlig smak. Gott med maraboubitar som bryter av till Nutellan.
Biskvier är så roligt att baka! Man kan ju verkligen variera dom hur mycket som helst. Olika smaker,färger,former..jag fantisera iväg hur man kunde gömma en jordgubbe i varje biskvi, som sedan är täckt med vitchoklad och smakar åt citron eller mint hållet. Lät inte det spännande?

Här kommer receptet!
Hanna & Melissas Nutellabiskvier med Marabou.
250gram Mandelmassa
1dl Strösocker
2st äggvitor
Riv mandelmassan. Vispa upp socker och äggvita lite lätt. Spara gulan! Rör ner mandelmassan och rör till en jämn smet. Fyll smeten i en spritspåse med rund tyll. Spritsa ut 25-30 klickar på två bakpappersklädda plåtar. Grädda i 180 gr varmluft i ca 13 min.
200gram mjukt SMÖR
1/2 dl Florsocker
2 Äggulor
1 tsk vaniljpulvet
2 dl Nutella eller 4 rågade matskedar
100 gram marabou mjölkchoklad
Mörkchoklad 200gram
1 msk olja
Vispa smör, florsocker, äggulor och vaniljpulvret fluffigt I köksmaskin eller med elvisp. Hacka chokladen smått och rör ner tillsammans med den rumsvarma Nutellan.
Nu är det bara att spackla ut chokladkrämen på sina svalnade bottnar. Jag föredrar att använda en vanlig sked och kniv till det momentet. Låt sedan biskvierna stå kallt i kylen. Minst 30 min i alla fall.
Smält den mörka chokladen i micron. Tillsätt ev lite olja om den är trögflytande.
Doppa biskvierna och ställ dom sedan på fat för att stelna ytligare i kylen. Går fort!
Servera och njut av en chokladupplevelse!
Testa att baka dessa nu också bjuder du över en vän på kaffe och Biskvi.
Lovar er en trevlig stund på dagen 😉👌
Vad fint hon får och vilken duktig pappa hon har!