Fylla på frysen



Sega Mjölkchokladsnitt:
175 g Smör
0.5 dl Strösocker
0.5 dl Farinsocker
2.5 msk Sirap
5 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
150 g Mjölchoklad med valfri smak, grovt hackad
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa smör, strö- och farinsocker och sirap fluffigt med elvisp.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och arbeta sedan in det i smörblandningen.
När du fått ihop en smidig deg så arbetar du in maraboun.
Dela degen i två och rulla båda delar till längder.
Platta till dem lite.
Grädda sedan i mitten av ugnen i ca. 20-25 minuter, tills de fått en gyllene färg.
Låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.
Förvaras i en kakburk med lock eller i frysen.
Jag har ätit en varje morgon till första kaffekoppen.
Så himla goda!!!