Oreocheescake
Oreocheesecake
Brownie
250g Mörk choklad (70%)
120g Smör
4 st Ägg
3 ½ dl Strösocker
1 dl Vetemjöl
½ dl Kakao
½ tsk Salt
100g Hackad mörk choklad
Fyllning
4 st Gelatinblad
1 msk Vatten
650g Creme cheese
1 ½ dl Strösocker
2 tsk Vaniljpasta (eller 4 tsk vaniljsocker)
5 dl Vispgrädde
200g Oreokakor, hackade
Chokladganache
200g Mörk choklad
75g Smör
2 ½ dl Vispgrädde
2 ½ msk Honung
Sätt ugnen på 180°C.
Förbered en rund bakform med bakplåtspapper, ca 26 – 28 cm.
Smält chokladen och smöret över ett vattenbad.
Ha äggen och sockret i en vispkittel och vispa dem lätt samman förhand. Häll den smälta chokladblandningen ner i äggblandningen, och rör dem in försiktigt.
Sikta ner mjöl, kakao och salt och vänd in dem i smeten. Vänd ner den hackade chokladen.
Häll smeten i din bakform och baka av i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt kakan svalna av helt.
Fyllningen:
Lägg gelatinet i kallt vatten i minst 10 minuter.
Ha en matsked kokande vatten. Krama ur gelatinet och smält det i vattnet.
Vispa samman mjukost, socker och vaniljpasta i ca 5 minuter tills att det blir jämn och luftigt blandning. Tillsätt grädden och vispa vidare tills att blandningen har tjocknat och fått mer volym. Häll sedan ner gelatinet, lite åt gången.
Häll sist ner de krossade oreo-kakorna och vänd runt dem tills det är väl blandat.
Häll smeten över brownien, jämna till den så att toppen blir rak och förvara sedan kakan i kylen i minst 5 timmar, helst över natten.
Chokladganache:
Koka upp grädde och honung. Häll blandningen över chokladen och smöret och rör ihop till en jämn och slät ganache. Låt stå och svalna.
Vispa sedan upp ganachen så att den får lite mer volym och spritsa sedan en krans runt kakan.



