Kokosrutor med nostalgi





Katjas kokoskaka / Toscakaka


  • 175 g mjukt smör
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl kakao av god kvalitet
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 nypa salt
  • 3 st ägg, ekologiska
  • 1.5 dl vetemjöl

TOSCA

  • 75 g smör
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 0.75 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 200 g kokosflingor

     

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
  • Rör ner kakao, sirap och salt.
  • Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
  • Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.
  • Låt kakan svalna.
  • Toscasmet
    Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter.
  • Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.
  • Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.
    Receptet kommer från Recept.nu
    Dessa sega och choklaiga kokosrutor får mig bara att tänka tillbaka på högstadiet.Vet inte hur många rutor man hann få i sig genom åren.Dom såldes i elevfiket och låg på topplistan av alla fikasorter skulle jag tro.Du måste testa dom ifall du aldrig gjort det!
    Lova :)
Cookies, Min vardag, Mjuka kakor/ Pajer | |
Upp