3 månader

Hej kära du ☺️
 
Imorgon när vi vaknar är det den 1 April. Akta så att du inte blir lurad.
Här hemma gjorde barnen morgon tidigt och redan innan klockan hade slagit 08:00 hade vi ätit frukost, gjort oss klara för dagen samt rivit bort alla sängkläder från sängarna och vädrat i sovrummen. Det är fördelen med tidiga mornar, att man hinner med mycket om man vill. 
Sen traskade vi ner till Emma,Emilia och Theo. Där blev det lek och bus för hela slanten. Kaffe och fika också för den delen. Det var så länge sedan barnen lekte tillsammans så det tog ett tag innan Melissa vågade leka men sen släppte det och då ville hon inte hem. Det brukar ju kunna bli så, att det är som roligast då man ska hem.
 
Efter att vi hade ätit lunch och druckit upp smothien till efterrätt ( rester från frukosten) så gick vi ut och plockade bort vintern. Spadar,pulka,Bob,spark mm åkte in i förrådet och ut kom solstolarna och det lilla bordet.
Melissa som älskar att vara i sin lekstuga gick raka vägen dit och började laga mat och sedan bjöd hon mig på "lunch" ute vid solstolarna. Solen riktigt värmde och fyllde på energiförrådet. Så underbart!
Hipps vipps så var klockan två och vi hade Noahs 3månaders kontroll inbokad.
Killen växer så det knakar minst sagt 💙
6855gram och 62cm lång, huvudomfånget är 41cm.
Första sprutorna fick han också idag. Storasyster stod och visade leksaker och Noah blev inte allt för ledsen av sprutorna. Kanske berodde på att syrran visade sig. Då blir man alltid glad.
Däremot ikväll har vi märkt att Noah har varit påverkad. Ledsen och haft svårt att slappna av. Han fick en Alvedon och nu sover han gott brevid mig. Så skönt! Det skär i hjärtat på mig att höra när han är så ledsen.
 
Och hur är våran 3 månaders pojke då?
Han är helt ärligt väldigt nöjd med tillvaron. För det mesta kan han ligga eller sitta i sin babysitter alldeles nöjd och se då Melissa leker eller då jag håller på med vardagssysslorna. Noah har lätt till skratt och börjar ofta att jollra och le så fort någon kommer nära och pratar med han. Han gillar att ligga på mage och se sig omkring men ligger lika gärna på rygg. Han har fått en snygg bortnött krans bakom huvudet. Så sött!
Att titta i spegeln är roligt och han kommunicerar då med killen mitt emot honom.
Någon napp tar han inte utan oftast åker ett,två,tre eller typ hela knytnäven in i munnen.
Han lägger sig vid ca 19:30 och äter i princip varje natt kring kl 02:00 (han är som en klocka) och gör morgon vid 06-06:30 ungefär.
Älskade underbara Noah. Vad vi längtar till att få se hur din personlighet blir.
Hur kommer du se ut och vem kommer du vara lik?
Så fantastiskt roligt att få följa hans framsteg och utveckling också.
 
 
 
 
Bild från frukosten imorse. Åt det sönder hackade ägget tillsammans med smör majjo och salt på två stycken Rågrut. Så gott!
 
 
 
frukost, Älskade Noah | | 2 kommentarer |

Påsken 2016

 

 
 
 

 Hej du ☺️
 
Har du haft en bra påskhelg?
Det har vi. Så skön och avkopplande som den bara kan vara. Det enda felet var att ledigheten gick på tok för fort.
Jag önskar mera utedagar tillsammans med hela familjen. 
Vi tillbringade som sagt helgen i kåbban hos svärmor och svärfars stuga. Vädret har varit helt okej. Något blåsigt men ändå soligt och fint stundvis. Melissa har pimplat och haft så roligt ute på dagarna. Man har knappt märkt av hon. Lilla mannen firade sin första påsk med att sova bort den mesta tiden i skoterpulkan. Tänk, nästa år går han säkert för fullt och ramlar omkring i snön. Det är svårt att föreställa sig just nu. På ett år händer det mycket.
Vi har ätit gott och jag tror att alla hade handlat för en månads vistelse ungefär.
Vi rymde inte all mat i kylen utan fick bära ner i matkällaren. Godis har det funnits gott om. Tror att Melissa fick besök av Påskharen fyra gånger. Det är svårt att vara ordentlig med godis endast på kvällen under helgen då det står skålar framme från morgon till kväll varje dag. Men så får det vara, är ju faktiskt bara påsk en gång om året.
 
Tänkte förövrigt tipsa om en god västerbottensost paj.
Jag tycker det är en bra grund att göra en v-ost paj och sen bara dekorera med valfria tillbehör.
Jag älskar västerbottensost och tycker det är gott i alla olika typer av rätter. Hittade det här receptet från Matplatsen.net
 

Västerbottenpaj:

Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten

Arbeta samman till en deg. Klä en pajform med löstagbar botten och ställ kallt en stund. Nagga och förgrädda 10 min i 225 C.

Fyllning:
4 ägg
3 dl vispgrädde
1/2 dl majonnäs 
3 dl riven västerbottenost
salt & svartpeppar

Blanda samman och häll över i pajskalet. grädda pajen ca 25-30 min, 200 C. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten, det sätter sig sedan.

Ät den som den är eller dekorera med valfria tillbehör.

Serveras ljummen eller kall.

 

 

 

 
Högtider, Min vardag, Plock mat | | Kommentera |

Tidiga mornar

 
 
SkärTorsdag idag och med det säger jag godmorgon. Här var det morgon 05:25. Melissa kom över till våran säng då och i och med det så vaknade Noah också. Min kommentar var " aj, mina ögon svider!". Så trött kände jag mig.
Ändå äter Noah bara en gång varje natt och lägger sig alltid vid 19:00-19:30 så det är inte han som orsakade min trötthet imorse. Har nog bara slarvat med att lägga mig i tid det senaste dagarna. Nåja, nu är jag pigg efter kaffe och några dumle godis senare 😉
 
Hittade ett gäng med gamla blandade från olika påskhelger.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och med dem bilderna stänger jag ner paddan och sätter mig vid frukostbordet.
Min vardag | | Kommentera |
Upp