Sista frullen

God morgon god morgon :)
 
Sitter nyduschad här och väntar på att resten av alla i det här huset ska vakna.
Jag vill äta årets sista frukost! Igår valde Jakob frukost och då blev det Våfflor :)
 
Ikväll är det dags att fira in det nya året, vi kommer att fira Nyårsafton här hemma
hos mamma. Vi är flera barnfamiljer som ska äta och dricka gott. 20 stycken blir vi :)
Vi har gjort i ordning barn och vuxenborden. Menyn är klar och allt är inhandlat!
Cristofer har köpt raketer sedan länge och han längtar mer än alla barn tills det är dags
att tända på.
Nu vill jag bara att klockan ska slå 18:00 så att alla börjar komma.
Jag ler och bli varm i hjärtat då jag tänker på det kommande året..
Vi har så mycket fantastiskt att se fram emot ♥.
 
Om jag inte kikar in något mer får jag önska dig en bra start på det nya året och
en riktigt trevlig kväll med mycket glitter, skratt,god matt & skålande!
 
 
 
Min vardag | | Kommentera |

Dinner

Här kommer receptet från gårdagens middag.
Potatis/Palsternackspure med rödvinssky och saftig kyckling.
Du får nöja dig med en dålig mobilbild.
Det smakade bättre än vad det ser ut som :)
 

Det här behöver du till 4- 5 personer :

1 kilo med potatis (mjölig ) & palsternacka – hälften / hälften 2 dl uppvärmd grädde / mjölk

2 msk smör 1 tsk salt

4-5 kycklingfiler smör salt och peppar

Rödvinssky :

Smör 2 scharlottenlökar 1 dl vatten 3 dl rödvin 4 msk koncentrerad kycklingfond 1 /2 tsk timjan 1 msk tomatpure salt o vitpeppar ev . majzena

Serveras med kokt sparris och lite hackad salladslök

Gör så här :

 Skala palsternacka och potatis, koka upp i lättsaltat vatten.  Under tiden  steker du kycklingen, i mycket smör- salta och peppra. När potatisen är mjuk häller du ut vattnet, salta och mosa potatisen med elvisp och vänd ner den uppvärmda grädden i potatisen och rör om tills du fått en fin pure.

 Skyn:

Smält  2msk  smör i en kastrull och bryn löken glansig, men inte brun. Häll i vin , vatten , fond, tomatpure, timjan och salt och peppar. låt sjuda / koka till vätskan har reducerats till hälften. Sila såsen så att den blir slät. ( Red ev av såsen med lite maizena om ni önskar en tjockare sås. Låt sjuda upp- sedan är den klar att serveras. )

När kycklingen är genomstekt så är det klart att läggas upp på tallriken. Hoppas det smakar!

Mat recept | | Kommentera |

Spräng mätt...igen!

God kväll :)
 
Cristofer har varit i huset hela dagen tillsammans med Stig.
Nu är en del av köksstommen uppe. Det gör så mycket. Helt plötsligt känns det inte
som att köket är så långt bort..Även om det kanske är det :)
Jag följde med mamma,Alex och Jakob till Boden. Vi for och firade Rebeca som fyllt år.
Det bjöds på gott fika och innan vi for hemåt igen blev det en snabblunch på Max.
 
Till middag gjorde jag ett nytt recept med en spännande kombination av
Rödvinssky och kyckling. Kombinationen blev bra och till det åt vi en potatis/palsternackspure.
Mm..jag hade kunnat äta pure och rödvinssky bara dom!
Efterrätten blev Tobleronemousse toppad med hallon. Även det ett nytt recept.
En riktig hitt! Har du inte bestämt dessert till Nyårsafton kan jag varmt rekommendera den :)
 
Nu ikväll gick vi alla över till grannarna och surrade.
Bara för att bli ännu mera övermätt så gick vi lös på ostbrickan med olika tillbehör.
Fikonmarmelad,olika ostar ( som jag bara får titta på!!),päron mm..
När vi sen kom hem igen har Ella och Selma fått sig en uppfräschning inför nyårsafton.
Nu doftar dom fräsch parfym.
 

Tobleronemousse

För 4- 6 portioner:

200 gram toblerone

2 ägg

3 dl grädde

1 msk flytande honung

Färska hallon

 och 50 – 100 gram finhackad toblerone

Gör så här :

Smält chokladen över vattenbad tillsammans med honungen. Låt svalna.Under tiden vispar du grädde fluffig. Ta fram en annan skål och vispa de 2 äggen fluffigt. Lite i taget så rör du ihop chokladen med äggen , rör hela tiden så att du blandar om till en chokladsmet. Nu så tar du lite grädde i taget och väder ner , vänd  så lite som möjligt – men endå så det blandar sig. Rör ner den finhackade tobleronen.  Och sedan häller du upp i fina portionsskålar och låter stå kallt i kylskåp i minst 2 timmar.

Servera den fluffiga moussen med färska hallon.

Efterrätt, Min vardag | | Kommentera |
Upp