Söndag

God kväll ☺️
 
Söndagkväll och den 31 Januari. Det innebär att det är prick en månad sedan Noah las på mitt bröst för första gången. Hur har han hunnit bli 1 månad? Samtidigt känner jag att han är självklar, att han alltid har funnits hos oss.
Melissa är så glad över sin lillebror. Varje morgon då hon vaknar pussar hon och kramar han, samtidigt säger hon med sin ljusaste röst " gomojon lillebror". Ingen svartsjuka har visat sig än, men den kanske kommer senare eller så kommer den aldrig. Vi får se.
 
Idag till lunch grillade vi Hamburgare ute i grillstaden våran. Det var premiär grillningen faktiskt.
Mysigt! Alex kom med hans nya skoter så Melissa och Cristofer for och körde. Roligt tyckte Melissa.
Sen kom Linn & Thomas med barnen hit så jag & Melissa bjöd på Fudgekladdkakan som vi hade bakat.
I eftermiddag blev vi bjudna till svärföräldrarna för Söndagsmiddag. Trevligt och gott som alltid 👍
 
Har din helg varit bra?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här kladdisen är min favorit. Den går utmärkt att göra i förväg och sen förvara i kylen till servering.
Servera med vispad grädde och gärna lite bär att bryta av med. Gottigt!
 
Fudgekladdkaka
 150 gram
2ägg
2,5 dl strösocker
1tsk vaniljsocker
1msk kallt kaffe
1,5 dl vetemjöl
0,5 kakao
1tsk bakpulver
 
Fudge:
 
1,5dl vispgrädde
1,5 dö strösocker
2 msk ljus sirap
100gram mörk choklad
75gram smör rums temp.
ca 10 bitar

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
Pudra över kakao.
 
Familjeliv, Min vardag, Mjuka kakor/ Pajer | | Kommentera |

Im back!

 
Happy Happy Happy Friday!
 
 
Bjuder på en bild på en tjött kille.
 
Det har varit tomt här i bloggen i veckan. I måndags på eftermiddagen åkte jag på mjölkstockning.
Låg i 40 graders feber när den var som högst. Men efter att ha pumpat, duschat varmt,masserat, och ammat och ammat ..så är jag nu pigg och alert igen. Så skönt!
 
På en liten stund ska jag vi på BVC för kontroll av lilleman.
Han har verkligen vuxit. Speciellt den här veckan då han fått äta jämt för att hjälpa sin lilla mamma 😉.
Igår testade jag ett nytt recept som jag utgick ifrån Jennysmatblogg, men jag tog de vi hade hemma och det blev super gott! 
Kanske något till helgen?
 
Hannas kycklingbeagratäng
Det här behöver du till 4-6personer 

800 gram kycklingfile
smör
salt & peppar
1påse pulver bearnaisesås Blå Band

1burk Créme fraiche Paprika & chili

1 näve körsbärstomater
2 dl riven lagrad ost

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i mindre bitar och smörstek dem klara med salt & peppar.
Lägg i en ugnssäker form och vispa ihop beasåsen med crème fraîchen. Häll över kycklingen dela tomaterna och lägg riv över osten och gratinera i cirka 15 minuter eller tills osten har fått färg.
Klart att servera.

Du kan servera med ris,sallad mm. Vi åt med Nacho Chips och sallad.

Krämigt och gott! Perfekt rätt som går fort att göra 👍

 
Innan gratängen åker in i ugnen.
 
 
Den krämiga gratängen är klar!
 
 
Kolla MEGA paprikan 
 
 Vi åt sallad och Natcho chips till. 
 
Kram ❤️
Happy Friday, Min vardag | | En kommentar |

Strasskakor med syltgömma

 
Burr.. Vad jag fryser!!
 
Melissa somnade på soffan och Noah sover inlindad i sin filt.
Ovanligt att ha två sovande barn mitt på dagen. Det märks att gumman inte är riktigt piggelin.
 
Själv sitter jag med varmchoklad och skriver veckohandling och klurar på veckans middagar.
Vad ska du äta i veckan?
På förmiddagen idag drog jag igång med ett kakbak. Hittade Strasskakor med Syltgömma inne hos Jennysmatblogg. Jag älskar Strasskakor. Såå möra och goda. Dom verkligen smälter bara.
Jag tycker alltid att det är svårt att få nog hård deg då jag gör dessa kakor. Kakorna har en tendens att flyta ut så mycket i ugnen. Det är väl bara öva mera med spritsen antar jag😉
Hur som helst så kommer receptet här.
 
Strasskakor med syltgömma

Det här behöver du:
100 gram rumsvarmt smör
1/2 dl florsocker
1 1/2 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 1/4 dl vetemjöl
Valfri sylt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mät up det mjuka smöret med florsocker och vaniljsocker och rör ihop. Vänd ner potatismjölet och mjölet, lite i taget tills du har en kletig smet. Fyll upp spritsen med smeten och spritsa ut lagom stora strasskakor i cirklar. Fyll med valfri sylt och grädda sedan i 10- 12 minuter, de ska vara  rätt ljusa i färgen.

 
 
Innan kakorna har fått färg på sig.
 
 
Bilden ovan är min busiga lilla "vovve". Här tränar hon ligg 😉
 
 
Färdiga!! 
Mamma kom och provsmakade med mig.  MUMS!
 
 
Cookies, Min vardag | | Kommentera |
Upp