Biskvier för den chokladsugne!

 
Här kommer receptet på mina Nötkräms fyllda Mini-biskvier!
 
Jag har höftat ihop fyllningen så måtten är kanske inte riktigt stämmer till fullt ut.
Men du får väl annars tillsätta mera om de ej räcker.
 
 Ca 45 stycken mini Biskvier
 

Botten:
300 gram mandelmassa
2 st äggvitor
 
 
Fyllning:
1/2 burk med Jordnötssmör
100 gram 70% mörkchoklad
100 gram margarin ( rumstemp))
1/2 dl florsocker
1/2 dl kakao
1 äggula
 
Topping:
200 gram mörkchoklad 70%
100gram vitchoklad
 
Gör så här:
Vrid ugnen på 170grader.
Riv mandelmassan grovt och vispa ihop äggvitan så du får en slät smet utan klumpar.
Fyll en spritspåse eller klicka ut smeten för hand. Forma runda små bottnar på en bakplåtsklädd plåt.
Grädda i ca 10 min mitt i ugnen. Bottnarna ska bli ljusbruna ,men passa så de ej får för mycket färg.
Du vill få en seg konsistens!
Låt Svalna.
 
Smält chokladen till fyllningen i mikron eller över ett vattenbad.
 
Vispa sedan ihop de övriga ingridinserna förutom chokladen.
Vispa tills du får en fast massa.Rör nu i chokladen.
Spacka de små bottnarna med fyllningen. Låt sedan stelna till i kylskåp ca 30 min.
 
Smält den mörka chokladen och doppa ner biskvierna så bara botten syns.
Låt stelna. Smält den vita chokladen och ringla över med en gaffel.
 
Nu är dina Biskvier klara och redo att ätas upp till nästa kaffekopp :)
Lycka till!
 
 
 
 
 
 
 
 
Bak recept | | 4 kommentarer |

Kvällsmys och massa Biskvier rikare

 
Åh,älskade pluttisen våran..
Hur kan man älska en sån liten människa så otroligt mycket? Så obeskrivligt mycket.
Varenda liten röresle,ljud,grimas...ja allt hon gör! Visst känner man ibland att man är trött
och tålamodet inte är det bästa, men då behövs det bara ett litet leende eller den där intensiva blicken
som bara Melissa kan ge till mig, så fylls jag av glädje och värme igen. ♥ 
Snart har du varit hos oss i åtta månader.
 
 
 Melissa är ingen som gillar att utforska världen runt omkring sig. Inte än i alla fall.
Hon tror sig rätt bra att sitta och pilla på nånting i hennes närhet. Hon gör inga stora försök för att komma närmare nånting som farit ifrån henne.
Att sitta i famnen och mysa eller ligga på en filt i bara blöja och suga på tårna är bland det
bästa Melissa vet. Och titta på morbror Jakob såklart! Finns ingen hon skrattar så mycket till, som till han.
Hoppgungan är också en favorit!
 
Jag har som många andra beställt en fotobok. Denna gång blev det en bok om Melissas första halv år.
Jag kommer fortsätta att beställa böcker och bevara minnen och text framöver. Så mycket roligare att bläddra bland bladen än att titta på en tv/dator.
För några månader sedan började jag så stort med en egen bok, där jag hade tänkt skriva från det att vi plussade till Melissas första år. Men jag har stannat vid förlossningen.. Trist men så blev det!
Tycker det blir bättre kvalite på hela boken då jag väljer att beställa.
 
 
Mitten uppslaget från Melissas första bok ♥
 
 
På tal om något helt annat..
Imorse förberedde jag bottnar till biskvier och nu ikväll har jag färdigställt dom.
Det blev Minibiskvier med Nötkräm. Försvinnande goda!
Cristofer ÄLSKAR biskvier och jag gillar dom också, men jag kan tycka att tradionella Biskvier med Smörkräm
blir lite mycket. Föredrar hellre med chokladfyllning och en aning mindre varianter.
Så sånna söta bakelser blev det här hemma. Gubben tröck tre stycken på raken.
Lovar att recept kommer, håll ögonen öppna här inne :)
 
 
 
 
 
 
 
Älskade Melissa | | 2 kommentarer |

Smörkola och tjejhäng

 
När Melissa sov sin andra (långa 20minuters?) vila passade jag på att kasta ihop
en laddning med en seeeg Smörkola med smak av flingsalt. Yttligare en sort till julgodiset :)
 
Är du sugen på att testa dessa snabba smörkolor så kommer receptet här.
 
Smörkola med hackad mörk Dumle och flingsalt
100 gram smör
3dl Strösocker
2dl Vispgrädde
1dl ljussirap
 
6 stycken hackade mörka dumlor
Flingsalt
 
Lägg alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull eller gryta och låt det koka upp.
Sänk sedan värmen och låt det småkoka tills kolan klarar kulprovet.
Häll upp i en form med bakplåtspapper (ca. 20x20cm).
 
Hacka dumlen och strö över kolan så det smälter lätt.
Låt den svalna lite och toppa sedan rejält av flingsalt.
Dra med en tandpetare så du får en fint mönster över kolan.
 
Kolan ska svalna i kylskåp eller en kortare tid i frysen, sedan skär du upp den i små bitar.
Linda in kolan i bakplåtspapper.
Förvara i riktigt kallt!
 
 
Jag gjorde några kolar i knäckformar och då valde jag att strö över Salmiakpulver istället för flingsalt.
Yummie yummie!
 
Två andra bilder som passar in på denna eftermiddag är dessa.
Jag och gumman tassade över till grannarna med de överblivna Sconsen och vi fick en rolig eftermiddag ihop.
Mina käkar fastna mer än en gång då vi fick oss några skratt anfall.
Haha.. Kolla bara in bilden på tältet. Alla vi fyra klämde in oss där inne.
Det blev tokvarmt!!
 
 
Melissa älskor lampor av olika slag! Här har hon fått span på Elsas fina taklampa
och Elsan har fått upp ögonen för mig som svammlar bakom kameran :)
 
 
Ett glatt gäng med brudar ;)
 
 
 
 
Godis, Älskade Melissa | | Kommentera |
Upp