Kakor till många

Hej och Godkväll!
 
Melissa och Cristofer drog till Kanis efter gympan och middagen. Jag och Noah stannade hemma då lilla Nois pois snart skulle sova.
 
Förra Lördagen bakade jag en omgång med Vaniljhjärtan i långpanna samt Kolasnittar.
Här kommer receptet om du vill ha det.

Mördeg:
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning: 
2 dl Kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare eller förhand.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda långpannan 30*40.
Rör sedan ihop fyllningen och bred ut över kakan, strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i 30 minuter.

( min långpanna är större så mördegsströsslet räckte inte riktigt. Jag blandade ihop det sista med musli och en klick smör. Det blev lite mera crunch men bra.) 

Sååå god långpannekaka! Tips till alla föräldrar som ska ta med fika till matcher och tävlingar 👍

 
 
 
 
 
 
 
När jag ändå var igång passade jag på att fylla på småkakorna.
Det blev en plåt med Kolasnittar. Klassiker!
 
 
 
 Kolasnittar a la Leila
  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
  4. Dela degen och rulla ut till två längder.
  5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
  6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
  7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.
Mm!!!
Min vardag | |
Upp