Äppelpaj



Hej på dig!

Min morgon började med att jag och barnen klev upp.
Vi bjöd in till en spontan frukost och hipps vipps var vi 10 personer runt bordet.
 Så kul!! Efter frukosten bjöd jag på rykandehet Äppelpaj.
Vi har rensat våran gård på de mesta av bären och grönsakerna nu. Känns skönt att ha gjort det!
Vi fick inte så mycket äpplen i år, men de fick våran granne. Och snäll som hon är så fick vi av dom. Så nu kommer vi kunna göra mycket av alla äpplena. Inte bara en paj utan flera!

Efter frukosten drog alla vi till bibblan där det var sång och sagostund.
Vi lånade även hem några böcker.
Mysig förmiddag med andra ord ❤️

Här kommer receptet för den som vill.
Receptet är kopierat ratt av från Mitt kök.se

Smuldeg

    • 125 g smör
    • 3/4 dl strösocker
    • 1 1/2 dl havregryn
    • 1 dl vetemjöl

    Fyllning

    • 4 äpplen
    • 1/2 dl strösocker
    • 1 msk kanel

    Så här gör du

    1. Sätt ugnen på 225 °C.
    2. Blanda mjöl, socker, havregryn och skurna bitar av smöret i en bunke. Rör ihop och knåda till en deg eller smulig massa. 
    3. Skala (eller behåll skalet på), kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor eller bitar. 
    4. Blanda äpplen med socker och kanel och lägg i en smord ugnssäker form (Gillar du kanel så kan du utan problem ta i lite extra. Och vill du ha lite härlig sälta i pajen kan du också blanda i 1 krm flingsalt. Men inget måste). 
    5. Fördela och smula sedan smuldegen över äppelblandningen.
    6. Grädda på 225 grader i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun!
    7. Servera äppelpajen med vaniljsås, vispad grädde eller glass. Mums!






    (null)


    (null)





    Bär / Frukt, Efterrätt, Min vardag, frukost | |
    Upp